Autoinbraken

De afgelopen tijd is het vrij rustig in onze wijk op het gebied van autoinbraken. Het blijft echter altijd zaak om het eventuele dieven en inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Hieronder wat tips:

image001.png

Camera in Beeld

Camera in beeld helpt ons enorm. Helaas zijn heel veel camera’s nog niet aangemeld. Heb je zelf een camera vragen we je vriendelijk om de camera alsnog aan te melden. Ken je mensen in je wijk met een camera dan mag je die natuurlijk ook enthousiasmeren. De politie kan de beelden niet uitkijken. Mocht er in de buurt van een camera een auto gestolen zijn dan kunnen we wel vragen om de beelden te mogen bekijken rondom het tijdstip van de diefstal. Dit levert ons heel veel tijdwinst op.

Hoe verklein ik de kans op diefstal van mijn auto?

  • Doe uw auto altijd op slot. Controleer of de auto echt op slot is.
  • Laat het dashboardkastje open. Laat zien dat er niets van waarde te halen is.
  • Verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op uw voorruit.
  • Stop de aansteker terug in de houder nadat u deze heeft gebruikt voor uw smartphone of navigatiesysteem.
  • Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren.
  • Parkeer als het kan op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.
  • kijk voor tips ook op de site van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

Een auto stelen is niet meer zo omslachtig als vroeger. Autodieven hoeven tegenwoordig zelfs niet meer in te breken. Veel auto’s zijn uitgerust met een “Keyless Go-systeem”, waarbij de sleutel niet meer in het contact hoeft. Die auto’s pikken het signaal op van de autosleutel die de eigenaar bij zich draagt en gaan open wanneer de sleutel in de buurt is. Dieven hebben nu een methode ontwikkeld waardoor ze de signalen kunnen versterken en oppikken via een illegaal apparaatje. Op die manier kunnen ze gemakkelijk en snel auto’s stelen.

Er zijn wel enkele tips en tricks die het signaal van de sleutel zouden kunnen verzwakken. De elektronische sleutel inwikkelen in aluminiumfolie, bijvoorbeeld, zou het signaal tegenhouden. Ook een metalen omhulsel zou helpen. Een metalen sleutelhoesje zou de straling tegenhouden, en zelfs de sleutel in de koelkast leggen, zou een oplossing kunnen zijn. Een stuurslot laten installeren in de auto zelf, kan voorkomen dat de dieven snel wegrijden. Maar ook een eenvoudig metalen doosje doet al wonderen.

Deel deze tips met u bewoners in de wijk en verwijs voor meer tips naar de website van de politie.