Buurt whatsapp

Beste buurtbewoners,

De politie juicht het medium whatsapp van harte toe en heeft daarom een werkwijze opgesteld om het gebruik hiervan in goede banen te leiden. Hieronder vindt u hoe een en ander werkt.

Om u aan te melden voor onze buurt-whatsappgroep De Woeringenlaan, graag een mailtje naar de coördinator marco@bptwoeringenlaan.nl onder vermelding van: naam, 06 nummer, straat en huisnummer. Dit geldt uiteraard niet voor de mensen die al deel uit maken van onze whatsappgroep. U kunt ook boven aan de pagina klikken op “HET TEAM” en dan op het e-mail adres van Marco klikken.

Werkwijze (citaat politie publicatie)

Wij zouden graag zien dat WhatsApp-groepen in het gebied van Politieteam Langstraat als volgt te werk gaan:

  1. Als lid van een WhatsApp-groep Signaleert u een verdachte situatie in de buurt .
  2. U belt DIRECT met 112 om de verdachte situatie door te geven. Geef daarbij ook aan dat u medewijkbewoners gaat informeren via WhatsApp.
  3. Na het gesprek met de meldkamer gaat u via WhatsApp berichten versturen van de verdachte situatie.
  4. Als melder kunt u door de politie teruggebeld worden voor meer informatie. U weet mogelijk met informatie via de WhatsApp meer over de verdachte situatie zoals een signalement, kenteken, looproute, etc.
  5. Het WhatsApp-gesprek stopt zodra er geen verdachte omstandigheden meer plaatsvinden.
  6. Na het beëindigen van het WhatsApp-gesprek wordt door de coördinator, via de e-mail, het Whatsapp gesprek doorgestuurd naar de politie. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan graag even melden in de Whatsapp. Uiteraard staat uw privacy voorop…
  7. Als u zich aansluit bij de buurt WhatsApp vragen wij u ook om te overwegen de WaakSamen app van de overheid op uw smartphone te installeren. Meer hierover vind u onder het kopje  WaakSamen.