Buurt WhatsApp

Beste buurtbewoners,

De politie juicht het medium whatsapp van harte toe en heeft daarom een werkwijze opgesteld om het gebruik hiervan in goede banen te leiden. Hieronder vindt u hoe een en ander werkt.

Om u aan te melden voor onze buurt-whatsappgroep De Woeringenlaan, graag een mailtje naar de coördinator marco@bptwoeringenlaan.nl onder vermelding van: naam, 06 nummer, straat en huisnummer. Dit geldt uiteraard niet voor de mensen die al deel uit maken van onze whatsappgroep. U kunt ook boven aan de pagina klikken op “HET TEAM” en dan op het e-mail adres van Marco klikken.

Werkwijze:

Wij zouden graag zien dat de WhatsApp-groep als volgt te werk gaat:

  1. Als lid van een WhatsApp-groep Signaleert u een verdachte situatie in de buurt .
  2. U belt DIRECT met 112 om de verdachte situatie door te geven. Geef daarbij ook aan dat u medewijkbewoners gaat informeren via WhatsApp.
  3. Na het gesprek met de meldkamer gaat u via WhatsApp berichten versturen van de verdachte situatie.
  4. De politie kijkt eventueel actief mee in het WhatsApp-gesprek dat gaande is in de wijk. U deelt mogelijk  informatie via de WhatsApp over de verdachte situatie zoals een signalement, kenteken, looproute, etc. Waardevolle informatie voor de politie.
  5. Het WhatsApp-gesprek stopt zodra er geen verdachte omstandigheden meer plaatsvinden, of als er een aanhouding is verricht.
  6. De WhatsApp-coördinator kan het hele gesprek na afloop wissen. Uiteraard staat uw privacy voorop…