Donkere dagen! Maak het licht…

Beste buurtbewoners,

Het afgelopen jaar 2018 is het aantal woninginbraken laag gebleven. Uiteraard zijn we hier blij mee. Verlichting, verbeterd hang en sluitwerk en alerte buurtbewoners dragen hier aan bij, iets wat we met elkaar bereikt hebben.

Autoinbraken blijken veelal te worden uitgevoerd omwille van bepaalde onderdelen en dan waarschijnlijk op bestelling. De airbag is daar, helaas, een populair voorbeeld van. Uiteraard blijft het zaak om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto. Een laptop of ander apparaat dat wifi of bluetooth gebruikt blijkt ook als het niet zichtbaar is in de auto traceerbaar voor de gevorderde inbreker.

Belangrijk is om je te realiseren dat een inbreker niet zit te wachten op pottenkijkers en dus zal willen inbreken in een woning of auto als er niemand thuis is.

Vraag u zelf eens af, ziet mijn woning er ’s avonds bewoond uit, of lijkt het net alsof er niemand thuis is. Met andere woorden, wilt u het risico lopen dat er bij u wordt ingebroken omdat de inbreker denkt dat er niemand thuis is? Ik daag u uit, loop ’s avonds eens een rondje door de buurt en kijk of uw woning er uit springt. Als u wilt, loop ik, of iemand anders van het BPT, een stukje met u mee.

Valt u een vreemde auto op in de wijk door afwijkend gedrag of iets dergelijks, meld het gerust aan de politie. Door middel van het landelijk netwerk kenteken registratie kan de politie snel achterhalen of een auto verdacht is.

Op de pagina van het politiekeurmerk vindt u nog meer handige tips.